Werkwijze

Ik werk op een authentieke en ambachtelijke manier. Dit wil zeggen dat alles wat ik maak volledig met de hand wordt uitgesneden, genaaid en afgewerkt. Alles wordt vervaardigd uit volnerf plantaardig gelooid rundleer.

De natuurlijke nerf van het leer is mooi zichtbaar. Ze is zeer stevig en wordt, door het gebruik ervan, stelselmatig soepeler. Na verloop van tijd krijgen deze producten een mooi patina.

Mijn creaties worden volledig met de hand uitgesneden en vervaardigd uit zelf uitgekozen leer. Elk stuk wordt op bestelling op maat gemaakt en is sowieso uniek in zijn soort.

Alles is met de hand genaaid. Hiervoor maak ik gebruik van de zadelsteek. De zadelsteek is de populairste manier om leer te naaien, en dat is niet voor niets. Het is één van de duurzaamste manieren om leer te naaien, omdat er bij elke steek een knoop gelegd wordt. Op deze manier komt, wanneer de draad breekt, slecht één steek los in plaats van de hele lijn zoals dat bij machines wel het geval is.

Hand- en Maatwerk

Volledig handwerk zonder de tussenkomst van machines, geen massaproductie, alles is uniek, authentiek en op vraag van de klanten gemaakt. Ontwerpen van mezelf en ontwerpen van bekende leathercraft-designers (Tony See, Vasile and Pavel, Patrick Ku, Marius, …) die ik, als ambachter/maker vervaardig naar de wensen van de klant. Geen stockverkoop. Omdat alles gemaakt wordt uit écht leder (vooral volnerf, tuigleder) en met de hand genaaid wordt, heb je een uniek en vooral duurzaam product dat enkel mooier wordt met de jaren…

“Uw kleinkinderen gaan er nog om vechten”

Openingsuren: Dinsdag t.e.m. donderdag 16u-19u Vrijdag enkel op afspraak
Zaterdag 9u – 13u Gesloten op zon-, maan- en feestdagen