My story

In 2009 nam ik een besluit om mijn IT-carrière even ‘on hold’ te zetten. Ik was op zoek naar de zin van mijn job, van mijn leven, van hét leven. Niets beter om hier achter te komen dan aan een grote reis te beginnen. Enkel mijn hond, compagnon Zappa als mede-reiziger. Waar was ik naar op zoek? Naar mezelf? Naar iets nieuws in mijn leven? De vele invloeden onderweg, de verschillende culturen, de hoogtepunten en zeker ook de dieptepunten deden me inzien dat ik met mijn leven een andere weg wou inslaan. Ik wou ‘iets’ met mijn handen doen, en ik wou iets ‘maken’. Iets nuttigs, duurzaams. Ik wou mensen kunnen helpen en tevens dichtbij de mensen staan. Met respect voor het milieu, tégen de wegwerpmaatschappij.Ik besloot schoenhersteller te worden, dingen repareren die anders weggegooid zouden worden. Ik was vastberaden en ben er uiteindelijk in geslaagd om een eigen zaak op te starten: Leersnijder Zappas – afgeleid van het Zuid-Amerikaanse ‘zapatero ‘(schoenmaker), ‘zapatos’ (schoenen), en natuurlijk mijn hond Zappa waarvan de naam op zijn beurt komt van het muzikaal, creatief genie ‘Frank Zappa’.

In crafting there are no mistakes
 just unique creations

Begonnen in de schuur van mijn nonkel (RIP Nonke Jef), ondertussen een eigen atelier in de kelder in ons huis. Het is hier dat de klanten bij mij terecht kunnen voor allerhande herstellingen aan schoenen, tassen, lederwaren, paardentuig, … Het probleem/reparatie wordt samen met de klant bekeken. De prijs wordt bepaald en mits overeenkomst wordt de herstelling uitgevoerd op een professionele en authentieke manier met de juiste materialen.
Begonnen als schoenhersteller, maar al snel omgeschoold tot zadel-gareelmaker en nu volwaardig professioneel ambachtelijk leerbewerker. De mensen komen rechtstreeks in het atelier waar ze de geur en de authenticiteit van de lederambacht kunnen aanschouwen.

Ontmoet het team

Wim ‘Bonk’
Gepassioneerd Ambachtsman - leerbewerker
Zappa (RIP)

Co-founder and Mascotte

Senior Floor Manager

Senior Security and Customer service

Dweezil

Junior Security and Customer service (in training)

Floor Manager (in training)

Openingsuren: Dinsdag t.e.m. donderdag 16u-19u Vrijdag enkel op afspraak
Zaterdag 9u – 13u Gesloten op zon-, maan- en feestdagen